sunnuntai 21. elokuuta 2011

Lämmityskausi alkaa


Kesä alkaa näyttää jo hiipumisen merkkejä ja uusi lämmityskausi kolkuttelee hyisellä nyrkillään nurkan takana. Muutama kuukausi on mennyt huolettomasti avojaloin ulkona tepastellessa ja lämmintä on riittänyt välillä liiaksi asti. Kohta on kuitenkin aika valmistautua syksyn koleuteen ja talven paukkupakkasiin.

1. Paljonko säiliössä on öljyä / pellettiä?
Mikäli talossasi on öljy- tai pellettilämmitys, on hyvä tarkistaa polttoaineen määrä tässä vaiheessa. Nyt se on luultavasti hieman halvempaa kuin talvella ja sitä saa nopeammin. Ja sama satsi mikä menee talvella yön aikana riittää viikoksi vielä kesällä, joten ei ole niin kiire saada täytettä.

2. Onko polttopuut valmiina käyttöön?
Mikäli polttopuu kasvaa vielä metsässä, ei se ehdi enää tälle talvelle. Jos taas puut on jo kaadettu ja kuivuvat pinossa metsässä tai muussa välivarastossa ne on syytä hakea lopulliseen pinoon lähemmäs polttopaikkaa. Tämä on huomattavasti mukavampaa ja hyvän sään aikaan. Lisäksi syyssateet voivat ikävästi kastella metsäpinot.

3. Miltä maalämpöpumppu näyttää
Maalämmön kanssa on helppoa. Kärjistetysti pumppu joko toimii tai on rikki. Käy nyt kuitenkin silmäilemässä, että kaikki on kunnossa.

Maalämpöpumput Taloon.comista

2 kommenttia:

  1. Sateen aiheuttama kosteus häviää puusta helposti mutta liian tuoretta puuta ei pidä edes yrittää polttaa. Itse säilytän polttopuita rankoina metsässä vuoden ja pilkkeinä liiterissä toisen vuoden ennen käyttöä.

    VastaaPoista
  2. Kesä nautitaan vielä lämmöstä. Meidän täytyisi maalämpöpumpun huolto tehdä varmastikin syksyllä. Edellisestä kerrasta on aikaa. Olisi mukavaa, ettei tarvitsisi palella talvella. https://www.ach-system.fi/maalampo

    VastaaPoista