lauantai 29. joulukuuta 2012

Ultimate ilmalämpöpumppu: kokemuksia

ario_ / Flickr

Hankin noin vuosi sitten Ultimatemarketin  9 Pro Inverter ilmalämpöpumpun, jonka asentelin paikalleen kevättalvella. Kerron tässä hieman kokemuksiani tuosta Ultimate ilmalämpöpumpusta. Sisäyksikön asensin kellariin tarkoituksenani parantaa sisäilman laatua ja etenkin poistaa siitä kosteutta. Kivana bonuksena kellarin lämmityskin kävisi taloudellisemmin verrattuna öljyn polttoon. Lämmöntarve on kellarissa melko pieni, joten ajattelin halpispumpun hoitavan asiansa tarpeeksi hyvin.

Osasin odottaa kovempaa käyntiääntä, mutta se ei ollut kovin tärkeä valintakriteeri, sillä kellarissa ei oleskella säännöllisesti. Halusin hoitaa homman mahdollisimman edullisesti. Kosteudenpoistoon olisi toki ollut edullisempiakin laitteita, mutta tuo lämmitysmahdollisuus kiilasi niiden ohi. Tilasin paketin netistä ja kuljetusfirma toi sen kotiovelleni. Mukana oli tarvittavat välineet koneen asentamiseksi. Laite oli heppoisen oloinen käsitellä ja laadun tunne loisti poissaolollaan, mutta siihenkin olin varautunut.

Sain kuitenkin koneen asennettua ja se on pyörinyt siitä lähtien. Kesällä tosin pidin taukoa. Tarkoitukseni oli laittaa virrankulutusmittari lämpöpumpun töpselin eteen, mutta se on toistaiseksi tekemättä. Lämmintä tulee - 15 asteeseen saakka, sitten alkaa teho hiipumaan. Sisä- ja ulkoyksikön ääni on kovempi Mitsubishiin verrattuna. Siinä oikeastaan keskeisimmät havainnot. Pääasialliseksi lämmityslaitteeksi en tuota voisi suositella, mutta tuollaisessa toisarvoisessa hommassa kone toimii.

4 kommenttia:

  1. Meille tuli ilma-vesilämpöpumppu, sille täytyisikin lähiaikoina tilata huolto. Meilläkin oli tuo kesä taukoa, että se ei ilmaa lämmittänyt ollenkaan, eikä viilennystäkään oikeastaan tarvittu, meillä oli pohjoisessa sen verran kylmä kesä. https://www.tjj-tekniikka.com/ilma-vesilampopumppu

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä. Tuo on ehkä hyvä, että sen ilmalämpöpumpun tosiaan yhdistää toisen lämmityskeinoon. Meillä ei sellaista ole, mutta harkinnassa on. Itse olen ilmalämpöpumpusta haaveillut jo pari vuotta. https://www.akihalme.fi/lampopumput

    VastaaPoista
  3. Tuo onkin hyvä, ettei sitä välttämättä pidä päällä kesäisin ellei ole tarve. Meille tulee ilmalämpöpumppu tammikuussa. Sitä kovasti odotellaan. Kesällä tuskin on myöskään päällä.

    VastaaPoista
  4. Hyvä jos se ei ollut kovin äänekäs. Tuttu juuri mainitsikin, että heilläkin ilmalämpöpumpun osto tulossa eteen. Mukava sitten kuulla kokemuksia. Uskon että olisi meillekin aivan hyvä lisä.

    VastaaPoista