tiistai 20. joulukuuta 2011

Ikkunoiden tiivistäminen



Tiivistin vessan ikkunan, koska sieltä tuntui tulevan paljon kylmää ilmaa. Kylmä tuntui ikävänä vedon tunteena ja myös huoneen lämpötila oli pari astetta kylmempi kuin muualla talossa. Taloomme on vaihdettu ikkunat joskus kahdeksankymmentäluvulla ja tiivisteet ovat mitä ovat.


"Tiivistämällä ikkunat ja ovet sekä niiden liitosrakenteet säästyy lämmitys- viilennysenergiaa 5 – 20 %."  - ikkuna-asiantuntija.fi

Vessan ikkuna on kolmilasinen puukehyksillä. Nykyään kaksi ensimmäistä lasia olisivat lämpölasielementtinä yhtä pakettia, mutta meidän ikkunassa lasit ovat erilliset. Kehysten välissä ei ollut lainkaan tiivisteitä , joten keskimmäinen lasi on ollut tähän asti melko turha. Kylmä ilma kun on päässyt sisimmän lasin pintaan asti. Tiivistin nämä kaksi lasia yhdeksi paketiksi, mikä toivottavasti parantaa ikkunan eristyskykyä. Lisäksi laitoin tiivisteen sisäkehyksen ja karmin väliin.

Tiivisteenä käytän Värnamon silikonista putkimaista tiivistettä, joka on parempaa kuin tavallinen vaahtokumitiiviste. Silikoniputki muovautuu äärimmäisen hyvin monenkokoisiin rakoihin ja säilyy kimmoisana. Lisäksi sen käyttöikä on 15 vuotta versus vaahtokumin 7 vuotta.

Hyvää juttua tiivistämisestä ja ikkunoista ylipäätään: http://www.ikkuna-asiantuntija.fi/tiivistys2.pdf

4 kommenttia:

  1. Jäikö ulkoikkuna tiivistämättä?
    Ulkoikkunan tiivistys estää sadeveden ja lumen pääsyn lasien välitilaan. Maalaustarpeet vähenevät ja ikkunoiden elinkaari lisääntyy.
    Huomioi ulkotiivistyksessä tuuletusaukot.

    VastaaPoista
  2. Joo se jäi vielä tiivistämättä kun lapsella tuli nälkä kesken hommien :)
    Muutenkin paremmat ohjeet löytyvät tuolta ikkuna-asiantuntija.fi . Katsotaan koska saan aikaiseksi laittaa sen ulkotiivisteen...

    VastaaPoista
  3. Täällä Helsingin Käpylässä olen samaan asiaan havahtunut monesti. Yleensä tietää, että ikkunoiden tiivistys on uusittava jos lämpötila on muutaman asteen kylmempi talon muihin osiin verrattuna. Naapuri esimerkiksi uusi kaikkien ikkunoiden tiivistykset viime keväänä koska huomasi, että talossa on vetoa ja kylmempi kuin ennen vaikka lämmityksessä mikään ei ole muuttunut. Tiivistyksien kuntoon kannattaa kiinnittää tosiaan huomio vanhoissa rakennuksissa.

    VastaaPoista
  4. Meillä pitäisi myös ikkunoiden tiivistys tehdä. Olen huomannut, että kovin on vetoisaa näin syksyyn päin mennessä. Olisikin hyvä se pian tehdä. Etenkin nyt, kun lämmityskin on kallista. Ei ainakaan menisi lämpö hukkaan. https://www.fenser.com/ikkunoiden-huolto-ja-tiivistys

    VastaaPoista