perjantai 18. helmikuuta 2011

Sähköä vedestä PowerSpout -turbiininilla

                                            Kuva: PowerSpout 

Jos mietit miten saisi valjastettua sähköä vedestä, tässä olisi yksi vaihtoehto. Olin kirjoittamassa toista artikkelia, kun eksyin uusiseelantilaisen EcoInnovationin nettisivuille, jossa silmiini osui PowerSpout. Hauskan näköinen kompakti vesivoimala, joka sisältää alan huipputekniikkaa. Hintaakin 1 200 watin koneella oli toki 1 300 US dollaria, joka oli siis hinta jälleenmyyjille. Täytynee vielä tehdä laskelmia tällaisten laitteiden kustannuksista. Aloin jo fiilistelemään ajatusta raikkaasta purosta, joka tuottaisi sähköä. Kotipihassa on puroja vain keväisin muutaman päivän aikana kun lumet sulavat, joten ajatus on vielä erittäin kaukainen. Täytyisi hankkia puro. On se hieno kone, käykää katsomassa!

Otan ehdottomasti vesivoiman vielä aiheeksi Energiapihissä. PowerSpoutissa on käytetty Pelton-turbiinitekniikkaa, josta kerron myöhemmin lisää.

1 kommentti:

  1. Minä haluan! Mökki vesi tulee sisään ilman pumppuja mäessä olevasta kaivosta. Ja puro luikertelee 50m mökistä, tuolla laitteella saisi hieman sähköä. Pakkasella pitää varmaan rakentaa koppi, ja käyttää sähkö sen lämmittämiseen, heh. Itse juokseva vesi ei jäädy mutta jotain jäätyy varmasti.

    VastaaPoista