perjantai 11. helmikuuta 2011

Uusi blogi


Moro,

Olen Energiapihi ja alan kirjoittaa uutta blogia energian pihtauksesta. Olen tarkka kovalla työllä ansaitsemieni pennosten käytöstä, enkä halua hassata niitä turhuuksiin. Tai siis välillä haluan, mutta pidän vallan itselläni. Asun perheeni kanssa rintamamiestalossa Pirkanmaalla. Sehän kuluttaa energiaa niin perhanasti, joten säästötalkoot käyntiin.

Talkoot alkoivat oikeastaan jo muutama vuosi sitten kun talo tuli hankittua, mutta se on ollut vasta lämmittelyä. Tutkin harrastusmielessä energiaa säästäviä ratkaisuja rakentamisessa ja rakennusinsinöörin ammattini antaa minulle mahdollisuuden tunkeutua hieman tavanomaista syvemmälle alan viidakkoon. Koska löydän itseni kovin usein lukemassa uusista säästökeinoista, ajattelin jakaa tietoa myös muille kiinnostuneille. Minua kiinnostaa kaikki energian säästäminen, mutta myös tavat joilla pirtin saa lämpöiseksi edullisemmin.

Aion pohtia säästöjä myös taloudelliselta kantilta, sillä nykyään tuntuu, että ihmiset säästävät energiaa rahaa säästämättä. Silti myös tällä hetkellä kalliilta tuntuvat tekniikat voivat olla tulevaisuudessa varteenotettavia teknisen kehityksen ja energian hinnannousun takia. Seuraan alaa lähinnä talonomistajana ja esittelen teknisiä ratkaisuja, mutta päästän lukijani myös kurkistamaan omia säästötouhujani.

Toivottavasti pääsen esittelemään itse rakentamiani virityksiä ja kertomaan kokemuksiani niistä. Haaveenani on plus-energiatalo, jossa ylimääräinen energia myydään pois. Matka siihen tulee kyllä olemaan pitkä, mutta ei mahdoton.

2 kommenttia:

  1. Hei,
    Mielenkiintoinen aihe blogiin, energiansäästö on itsellänikin lähellä sydäntä, mutta minulta puuttuu tuo rakennustekniikan koulutus :) Tosin kulutusmittarin sain juuri hankittua, vielä pitää opetella käyttämään.

    Täytyypä seurailla blogiasi.
    Rauli @ Kaikenhuippu

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että asia kiinnostaa. Yritän vastata kiinnostukseen. Toivottavasti asia alkaa oikeasti kiinnostamaan laajempaakin yleisöä.

    Olen saanut hieman alan koulutusta, mutta enemmän olen oppinut ammattilehtiä lukemalla. Hyvää juttua on monesti Rakennuslehdessä. Perusfysiikalla selviää jo pitkälle.

    VastaaPoista