torstai 24. maaliskuuta 2011

Mitä ihmettä, öljy loppui!

Nyt pääsi vaimo sanomaan. Meiltä nimittäin loppui öljy säiliöstä. Luulisi herra Energiapihin olevan paremmin kartalla öljynsä kanssa. Niin luulisi. En ole viitsinyt käydä säiliöhuoneessa tarkastelemassa tilannetta, vaan luotin syksyllä tilatun satsin riittävän ainakin kesään.

Oli ilmeisesti kylmä talvi, ja olikin. Nyt sain sitten asennettua pinnantasomittarin säiliöön, jotta voin vain kurkata luukun suulta viisaria. Olen tavallisesti seurannut kuukausittain lämmitystarveluvuilla öljynkulutusta, mutta nyt se oli vaan jotenkin jäänyt.

Tulipa kokeiltua päivä ilman öljylämmitystä. Lapsen pyllynpesu oli hankalin operaatio, sillä vesi piti lämmittää vedenkeittimellä valmiiksi astiaan. Suihkussa ei käyty ja kellari alkoi viiletä. Ylempiä kerroksia lämmitetään ilmalämpöpumpulla ja kaminalla.

 Kanisterihommiksi se sitten meni isompaa täydennystä odotellessa. Ostin huoltoasemalta viisi litraa polttoöljyä ja sain lämmitettyä käyttövettä. Lämmitysverkoston suntin laitoin kiinni, ettei öljyliraus kuluisi talon lämmitykseen. Tuli mieleen ajatus öljyn saannin vaikeutumisesta. Entä jos öljyä ei saisikaan tilaamalla, vaan pitäisi metsästää tilkka kanisteriin ja maksaa itsensä kipeäksi.

Lisää tällaisia visioita tarjoillaan Kaikenhuipun blogissa.  Pistää miettimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti